Sabine van Koffie CR is wifty én barrista en kent véél van wijnen (hoe ze praat over haar wijnen en vooral de rosé… mmmm) en is na jarenlange horecaervaring met haar eigen droomzaakje gestart in Kronenburgstraat 17 in Antwerpen.
Hélène en ik toeven er graag. Het interieur én de gastvrouw zijn inspirerend. Ze verklapte ons het receptje van de perfecte latte macchiato.
Neem een leeg wijnglas. Waarom een wijnglas? Niet alleen is het elegant. Maar ook praktisch. De koffie kan nu zo heet mogelijk gedronken worden. Ik ben namelijk zo een koffiedrinker. Liefst zo heet mogelijk.
-Stoom de volle (!) melk op. Die moet blinken. Schenk in glas. En dat mag zo hoog mogelijk. Niet laten overlopen.
-LATEN RUSTEN nu. Dat duurt enkele minuutjes. Je ziet vervolgens de scheiding tussen melk en schuim.
-Neem koffie. De hoeveelheid is een espresso kopje.
-Giet koffie in melk. In ’t midden! Mooi effect.
Et voici! Zo hoort de perfecte latte macchiato eruit te zien.
Check de kraag! Kan je als dessertje snoepen.
Zachtjes drinken.
0 Comments