Yossi (56) verhuisde 30 jaar geleden van Haïfa in Israël naar Antwerpen en werkte al die tijd als juwelier en goudsmid: “Ik had zin in een carrièreswitch, ik droomde van een gezellige koffieshop maar daar zijn er al meer dan genoeg van. Dus keerde ik terug naar mijn culinaire roots.

De uitbater van het Arabische restaurant Abu Yussef in Haïfa leerde me hummus maken en ik toverde mijn juweliersatelier om in een kleine, gezellige hummusbar die de naam Chickpea kreeg. Chickpea is Engels voor kikkererwt, de basis voor hummus. Ik serveer hier vijf hummusvarianten en probeer mijn gasten te verrassen met originele combinaties, alles bio. En proef ook zeker mijn pitartatin, een warm pitabroodje met koude appeltaart en gesmolten zoute boter.”

En of Yossi gelijk heeft? Mmmm, zijn pitartatin is heerlijk zoet, zout, warm en koud tegelijkertijd!

Van diamanten naar kikkererwten?

Van een 50+ carrièreswitch gesproken! 

CHICKPEA – Oudaan 4 – 2000 Antwerpen
10955757_382148245291350_8390108939032733408_n