Yep, wat houden we van lekker eten! Met gezond verstand kiezen we graag voor vers & onbewerkt en voor zoveel mogelijk variatie. Wifty-foodie Catharina (52) heeft ook een passie voor food en dat deelt ze graag met andere Wifties!

Ook bij Wifty is het komkommertijd. Zo’n zalige periode in de zomer, waarin er weinig nieuws te melden valt, omdat iedereen met vakantie is.

Zeker bij deze zwoele temperaturen zoeken we graag de schaduw van een boom of een briesje aan zee ter afkoeling. Yep, we zijn tijdens de zomer vooral outdoor aan het werk, je vindt ons vaker offline dan online.  Zo’n digitale detox doet deugd, maar dat wil niet zeggen dat we jullie vergeten, ha nee!

Om die komkommertijd nuttig en vooral lekker in te vullen vroegen we aan Wifty-foodie Catharina drie heerlijke frisse komkommer-receptjes. Enjoy!

Donker brood met komkommer en opgeklopte kaas

Benodigdheden: (1 persoon)

  • 2 sneetjes probody brood
  • 2 eetlepels opgeklopte kaas (Philadelphia) 
  • 1/8 komkommer 
  • Platte peterselie (1 takje, afhankelijk van de grote)
  • Dille (2 takjes)
  • Cashewnoten
  • Chiazaad
  • Peper en maldonzout

Werkwijze

Steek met een bakring 2 mooie ronde vormen uit je probody boterhammen.

Verwijder het steeltje van de tuinkruiden en hak fijn. Meng de gehakte kruiden onder de opgeklopte kaas en kruid af met peper en zout. Smeer de kaasmengeling over de 2 boterhammen, beleg met fijne schijfjes komkommer en strooi er fijngehakte cashewnoten, chaizaad, en nog wat extra peper en zout over.

Komkommersalade met rauwe zalm en verse tuinkruiden

Benodigdheden: (1 persoon)

  • ¼ komkommer 
  • Baby spinazie
  • Platte peterselie
  • Koriander 
  • Sjalot
  • Pistachenootjes
  • Cashewnoten
  • Olijfolie
  • Limoensap
  • Peper en maldonzout

Werkwijze

Verdeel de baby spinazie over een bord. Snij de komkommer in staafjes en dresseer over de spinazie. Snij de rauwe zalm in dunne plakjes en leg mooi bovenop de groenten. Hak sjalot, koriander en platte peterselie fijn. Doe dit ook met de pistache- en de cashewnoten. Strooi de gehakte kruiden en noten over de zalm en salade. Besprenkel alles met olijfolie, limoensap, peper en maldonzout. 

Verfrissend komkommersapje 

Benodigdheden: (1 glas)

  • ½ komkommer 
  • 2 Granny Smith appelen
  • ½ limoen
  • 1 takje munt

Werkwijze

Was komkommer, appel en muntblaadjes.

Verwijder de schil van de limoen.

Hak komkommer, appel en limoen in grove stukken. De komkommer en de appel hoef je niet te schillen. Verwijder bij de appel wel de pitjes. Haal de muntblaadjes van het takje.

Stop alles in de juicer en blenden maar!

Serveer met een goede portie ijsblokjes en een takje verse munt. 

Heerlijk fris én gezond!

  • Recepten & foto’s: Catharina Tanghe