Screenshot 2014-06-22 11.45.55Brrr, zet havermout en pap in één woord en ik ga écht over mijn nek. Ik drink sinds mijn 6 geen melk en ik krijg het er ook niet in. Die weeë geur… thanx but no thanx. Maar geef me havermout om door mijn ontbijtyoghurt te lepelen en bibi eet dat braafjes en met de volle goesting op.

Dankzij de Voedselzandlopers en andere foodgoeroes wint havermout & co aan belang. En nu mag je me nog 10.000 keer vertellen dat havermoutpap gezond is, mijn strot blokkeert en dan gebeuren er zaken waar u en ik niet echt blij om worden.

Tot ik dit goddelijk receptje van Lara Lambrechts in De Standaard Magazine op blz 8 heb ontdekt en geprobeerd. Het woord ‘PAP’ doet mijn keelspieren nog steeds samentrekken. Maar laat ik dat hier vervangen door ‘zaligheid‘.

Stap 1:  rooster de havervlokken in een droge, hete pan tot ze hun heerlijke geur afgeven.
Stap 2: blus met water en blijf water toevoegen en roeren tot de consistentie van deze zaligheid er voor jouw appetijt smakelijk genoeg uitziet.
Stap 3: roer intussen wat droog fruit door zodat het mee kan zwellen.
Afwerken door op het einde eventueel wat grof gehakte hazelnoten of amandelen erover te strooien.

Zo, dit krijg ik binnen.
Smakelijk

Extra: over het havermout (euhm) zaligheidje verse blauwe besjes strooien. Ook een topper.

Heb jij lekkere receptjes? Hou je niet tegen en share ze!