Nathalie Meskens (35) mag dan bijlange nog geen Wifty zijn, maar jonge, levenslustige, ondernemende vrouwen met humor, tja, daar hebben we een zwak voor. Nathalie gooide haar eetpatroon over een andere boeg en kreeg daardoor een enorme boost.
En laat zo’n boost nu net zijn wat wij ook kunnen gebruiken! ;-)
In haar nieuwe boek “Plan Boost” geeft Nathalie haar geheim prijs. Ze vertelt hoe ze voor een andere levensstijl koos die haar gezondheid voorop plaatst en die draait op lekker eten, voeding die je energie geeft, fysiek én mentaal.
Hier alvast 3 lekkere recepten om zelf aan de slag te gaan, smakelijk!
Rode linzensoep met kokos en limoen
voor 6 personen
40 min.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 2 takjes bonenkruid
- 250 g rode linzen
- peper en zout
- sap en zeste van 2 limoenen
- 400 g tomaten, in blokjes (uit blik)
- 1 l groentebouillon (recept voor verse bouillon op blz. 161)
- 200 ml kokosroom
- een handvol kokosschilfers
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een grote pot. Stoof daarin de sjalotten en de knoflook glazig.
- Bind ondertussen alle kruiden samen met keukentouw tot een bouquet garni en doe het in de pot.
- Voeg ook de linzen toe en bak die even aan. Kruid met peper en zout en blus af met het limoensap.
- Voeg de tomaten en de groentebouillon toe. Kook de linzen tot ze gaar zijn.
- Voeg de kokosroom toe en laat nog een keer goed doorkoken.
- Verwijder het bouquet garni uit de pot en mix de soep.
- Kruid af met peper en zout. Serveer en werk af met zeste van limoen en kokosschilfers.
Thaise mosselen
Mijn liefde voor de Thaise keuken is niet weg te denken. Een klassieke mosselpot geef ik in een handomdraai een Thaise twist.
voor 2 personen
30 min.
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen (ik kies bij voorkeur voor bouchot mosselen, die worden gekweekt op palen en zijn daardoor minder belastend voor het milieu. Ze zijn bovendien ook veruit het beste van smaak.)
- 3 grote rode chilipepers, fijngehakt
gember (de grootte van een vuist), in grote stukken gehakt - 4 limoengrasstengels
- 1 el tom yam pasta
- 5 teentjes look, fijngehakt
- 2 uien, fijngesnipperd
- 1 bos koriander (als je zo een plantje hebt uit de supermarkt dan bedoel ik heel het plantje)
Bereiding
- Het meeste werk aan dit gerecht is het schoonmaken van de mosselen. Ik kan niet verder eten als ik nog maar 1 korrel zand tegenkom in mijn mond. Dus ik spoel ze lang en nog eens, en nog eens…. En nog eens…
- Heb je geen tom yam pasta (een Thaise marinade om onder andere de tom yam soep – een typische Thaise soep – te maken) in huis? Geen probleem, dit recept is ook zalig zonder! Als je lactose- en/of glutenvrij wilt eten, check dan goed de ingrediënten in de pasta. Er zijn ook tom yam pasta’s waarin geen gluten en lactose verwerkt zijn. Bijvoorbeeld de biologische kruidenpasta ‘On O Spices’, die verkrijgbaar is in verschillende winkels.
- Doe de mosselen in een grote pot, en zwier alle andere ingrediënten (behalve de koriander) erbovenop.
- Zet de pot met gesloten deksel op een hoog vuur.
- Van zodra het deksel begint te trillen, verlaag je je vuur. Schud twee keer met de pot en laat nog één minuut pruttelen.
Tips
- Als je de pot schudt, doe het dan met een handdoek op het deksel zodat je geen kokende spatten op je kunt krijgen.
- Haal dan het deksel eraf. Je zal zien dat de mosselen mooi open staan maar nog vastzitten in hun schelp, exact hoe we het willen.
- Neem een mooie grote schaal, schep er alles voorzichtig in en strooi de koriander over het geheel.
Sharing is caring… Zet de schaal in het midden van de tafel en let the romance begin.
Chocolade-whiskeytruffels
voor ± 15 truffels
20 min. voorbereiden, 2 uur afkoelen, 30 min. afwerken
Ingrediënten
- 130 g pure chocolade (min. 60% cacao)
- 100 ml kokosroom
- 3 el whisky (of rum, cointreau of calvados)
- 1 el ahornsiroop, agavesiroop of rijststroop (of meer naar eigen smaak)
rauw cacaopoeder
Bereiding
- Breng de kokosroom zachtjes naar het kookpunt. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat een half minuutje staan en meng goed door met een garde tot een glad beslag.
Voeg de whisky en ahornsiroop toe en meng alles opnieuw glad. - Voeg gerust naar eigen smaak extra ahornsiroop toe om het wat zoeter te maken. Hoe hoger het percentage cacao in de chocolade, hoe bitterder de truffels zullen smaken.
- Plaats de vulling in siliconevormpjes en laat alles minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Als je geen vormpjes hebt, kan je de vulling gewoon in de kom laten opstijven in de koelkast (minstens 4 uur) en er balletjes van rollen.
- Zodra de truffels opgesteven zijn, haal je ze uit de vorm en kun je ze in cacaopoeder wentelen. Je kunt het cacaopoeder ook mengen met andere producten: maanzaad maakt het crispy, poedersuiker maakt het zoeter, kokosrasp geeft een extra bite en past goed bij de kokosroom.
“Plan Boost” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro. Foto’s: Bram Debaenst